Hexa Blog

from here to there and inbetween

Zakaj blog? Ker ocenjujemo, da je blog, kljub številnim novodobnim alternativam, še vedno najboljši kanal za pripravo nekoliko bolj poglobljenih predstavitev. V Hexa Blogu objavljamo zanimive reportaže iz naših obiskov razstav, muzejev in raznih dogodkov, pišemo o novostih in klasikah iz sveta interierov in designa, predstavljamo naše nove projekte in pripravljamo koristne nasvete s področja notranjega oblikovanja. Želimo vam obilo užitkov ob branju.
Hexa nadgradnja stare omare

Hexa nadgradnja stare omare

S Hexa intervencijo je stara odslužena omara ponovno zaživela v polnem sijaju. Ena boljših odločitev, da grd, star kos pohištva ni končal na odpadu, ampak je z malo truda in kreativnosti, postal unikaten element še za nekaj generacij.

read more
Panton Chair 50 let

Panton Chair 50 let

Tale blog zapis pripravljam sede na belem Panton stolu. Aktualen še bolj kot je bil pred 50 leti, ko je prvič zagledal luč sveta. Verner Panton je bil navdihujoča in barvita osebnost, s posebnim občutkom za barve, oblike, svetlobno funkcijo in prostor.

read more
Fondazione Prada Milano

Fondazione Prada Milano

Kompleks Fondazione Prada v Milanu so zasnovali v biroju OMA, katerega soustanovitelj je kultni nizozemski starhitekt Rem Koolhaas. Nahaja se v nekdanji destilarni gina na industrijskem obrobju Milana.

read more
Moderna Museet Stockholm

Moderna Museet Stockholm

Moderna Museet je centralni švedski muzej za moderno in sodobno umetnost. Ponaša se z eno najboljših zbirk moderne umetnosti v Evropi, zato toplo priporočilo z naše strani – obiščite “severne Benetke”, kot radi rečejo Stockholmu, in si vzemite čas v tem čudovitem muzeju. Nas je fasciniral in zagotovo se še vrnemo!

read more
Cumini Store – Design tempelj

Cumini Store – Design tempelj

Preprost betonski objekt na obrobju Udin na prvi pogled ne daje vtisa, da se v njegovi notranjosti skrivajo presežki industrijskega oblikovanja. Ko vstopimo v centralni prostor trgovine, nas ta osupne in popelje na eklektično eksplozijo dizajna, ki mu v naši bližnji okolici ni para.

read more
Vitra Design Wonderland

Vitra Design Wonderland

Vsak ljubitelj arhitekture in dizajna mora vsaj enkrat v življenju obiskati Vitra Design Museum, dragulj v Wiel am Rheinu, nemškem kraju tik čez mejo pri švicarskem Baslu. Naš drugi obisk se je zgodil v okviru ogleda razstave pionirjev dizajna – zakoncev Eames, ki smo jo zamudili v Londonskem Barbicanu.

read more
Tom Dixon London

Tom Dixon London

Tom Dixon je industrijski oblikovalec, ki ga v Hexa studiu zelo cenimo. Zato smo se ob tokratnem obisku Londona podali na odkrivanje pečata, ki ga Tom s svojim Design Research Studiem pušča v mestu iz katerga črpa glavnino navdiha za svoje glam industrial stvaritve.

read more

Kategorije

Hexa Social

Hexa Kontakt

+386 41 653 369
hello@hexa-design.com

©HexaDesign2020

Hexa Updejti

Blog posti / novi projekti / novice iz sveta interierov...

Prijavite se na našo mailing listo in prvi boste obveščeni o vseh Hexa Novostih.

Uspešno ste se prijavili na Hexa Updejte!

Pin It on Pinterest