Projekt <strong><em>Stanovanje Y</em></strong>

 
Ureditev stanovanja v novem kompleksu Ypsilon

Projekt: Stanovanje Y

Ureditev stanovanja v novem kompleksu Ypsilon.

Lokacija: Ljubljana

Leto izvedbe: 2018

Projekt: Stanovanje Y

Ureditev stanovanja v novem kompleksu Ypsilon.

Lokacija: Ljubljana

Leto izvedbe: 2018

Stanovanje Y

Želja naročnika je bila udoben in moderen interier, ki bo obenem oaza miru v noriji modernega sveta. Zato smo v Hexi celoten koncept zasnovali na udobnemu in večnemu dizajnu. Rdeča nit opreme so naravni, sivkasti toni z dodatki v nežnih plavih odtenkih, ki se lepo dopolnjujejo z vsem izbranim pohištvom v beli in antracit barvi. Velik grafični stenski motiv v dnevni sobi prostor optično poveča in mu daje globino. Deluje kot povezovalni element dnevnega prostora z jedilnico in kuhinjo. Velika panoramska okna notranjost stanovanja podaljšajo na balkon. Le ta je ozek, vendar z lounge zunanjimi stoli, klopjo in zelenjem, postane prijetno mesto za druženja in oddih.
V stanovanju bosta občasno bivala tudi otroka, zato je bilo potrebno predvideti dodaten prostor za spanje in igro. V prvotnih načrtih stanovanja je bil najmanjši prostor namenjen utilitiju in shrambi, a smo zaradi želje, da imata otroka svoj kotiček, zasnovali v njem otroško sobico. Ker je prostor majhen in nima oken, smo predlagali umestitev okna na steno, ki meji na spalnico, od tam pa bo v prostor pronicalo dovolj dnevne svetlobe in bo omogočeno kroženje zraka. Klasična krilna vrata bomo nadomestili z drsnimi in tako spet pridobili dragocen prostor. Majhna kvadratura dopušča ležišči na pogradu ter le nujno pohištvo, za veselje otrok pa bomo poskrbeli z igralno konzolo in zabavnim detajli.
Kuhinja, ki je po kvadraturi zelo majhna, je predstavljala kar velik izziv, saj je potrebno izkoristiti vsak razpoložljiv centimeter. Odločili smo se za minimalističen dizajn, brez vidnih držal in ročk, s frontami v mat izvedbi v beli in antracit barvi. Steno pri kuhalni plošči bomo pobarvali v pralno barvo v plavo sivem odtenku, na strani korita pa smo predvideli stensko keramiko v belem Carrara marmorju. Jedilnica z elegantno mizo v beli barvi, udobnimi oblazinjenimi stoli ter lučmi oblikovalca Toma Dixona, deluje lahkotno in dopušča nemotene prehode na vseh straneh. Delovni kotiček, ki smo ga umestili med hodnik in dnevni prostor, se harmonično zlije s preostalim ambientom.
V kopalnici smo se prilagodili že izbrani talni in stenski keramiki v sivih odtenkih ter jo popestrili s kopalniškimi dodatki v turkizno modri barvi. Spalnico smo oblikovali okoli pojma udobja – mehko oblazinjene postelje, kjer bo lastnik našel mir in počitek. Prijetne teksture in umirjena barvna paleta dajejo željen občutek udobja in elegance obenem. Ker vsak dom potrebuje ne samo funkcijo in dober dizajn, ampak tudi oseben pečat, smo dodatno pozornost posvetili detjalom v obliki družinskih slik, osebnih predmetov in zabavnih kosov.

Foto <strong><em>galerija</em></strong>

 

projektna mapa

Vzorčna projektna mapa

Predstavljamo vam 30 stransko vzorčno projektno mapo, v kateri si lahko ogledate predstavitev rešitve ureditve interierov, ki jo dobijo naši naročniki.

Dolgočasni prostori so preteklost!

Hexa Social

Hexa Kontakt

+386 41 653 369
hello@hexa-design.com

©HexaDesign2020

Hexa Updejti

Blog posti / novi projekti / novice iz sveta interierov...

Prijavite se na našo mailing listo in prvi boste obveščeni o vseh Hexa Novostih.

Uspešno ste se prijavili na Hexa Updejte!

Pin It on Pinterest