INTERIORS / DESIGN
Tom Dixon London Experience
 • Pin it!
Tina Hexa
September 2016

Tom Dixon je industrijski oblikovalec, ki ga v Hexa studiu zelo cenimo. Zato smo se ob tokratnem obisku Londona podali na odkrivanje pečata, ki ga Tom s svojim Design Research Studiem pušča v mestu, iz katerga črpa glavnino navdiha za svoje glam industrial stvaritve.

Hotel Mondrian at Sea Container

 • Pin it!
Hotel Mondrian
Prvi hotel, ki ga je v celoti oblikoval Tom Dixon in njegov team iz Design Research Studia.

Britanski oblikovalec Tom Dixon in Design Research Studio so leta 2014 oblikovali notranjost hotela Mondrian, v hiši Sea Containers na južnem bregu Temze. Stavbo je leta 1970 kot luksuzni hotel zasnoval legendarni ameriški arhitekt in oblikovalec Warren Platner, kasneje pa jo je s svojimi poslovnimi prostori zasedalo ladjarsko podjetje Sea Containers, po katerem je stavba tudi dobila ime. Prav ta pomorska zgodovina je bila uporabljena kot izhodišče koncepta notranje opreme hotela, ki po mnenju oblikovalcev pooseblja eleganco čezatlantske križarke iz zlate dobe 20ih let prejšnjega stoletja.

Medeninasti detajli tečejo skozi ves interier hotela in se zlijejo v celoto na samem vrhu stavbe, na terasi bara, ki deluje kot elegantna paluba križarke, s katere se razteza pogled na prelepo kuliso Londona.

 • Pin it!
 • Pin it!

Ogromna bakrena stena, ki je oblikovana kot ladijski trup, v katero je spretno vključena recepcija, impresionira prav vsakogar že ob prvem vstopu v hotelski kompleks. 359 sob, restavracija in bar, je opremljenih s po meri oblikovanim pohištvom Tom Dixon / Design Research Studia ter bogatimi barvnimi paletami kot kontrast izstopajočim kovinskim detajlom s pridihom navtike. Medeninasti detajli tečejo skozi ves interier hotela in se zlijejo v celoto na samem vrhu stavbe, na terasi bara, ki deluje kot elegantna paluba križarke, s katere se razteza pogled na prelepo kuliso Londona.

Tom Dixon Showroom, Portobello Dock
 • Pin it!
 • Pin it!

Obisk Tom Dixon uradnega razstavnega prostora in trgovine, je bil češnjica na torti. V viktorijanski stavbi ob kanalu na Portobello Dock, smo se zares naužili oblikovalskih presežkov. Pohištvo, razsvetljava, dodatki za dom in pisarne, Toma Dixona upravičeno postavljajo na sam vrh vodilnih znamk v svetu interier designa. V kolekciji je zaznati industrialen pridih, izdelki iz bakra, litega železa in medenine, pa ne delujejo hladni, ampak dajejo vtis elegance, glamurja. V kombinaciji z mehkimi, žametnimi tkaninami oblazinjenega pohištva, pa občutek toplega in luksuznega obenem.

 • Pin it!
 • Pin it!
 • Pin it!
 • Pin it!
 • Pin it!

Tomu Dixonu uspeva v svojih kosih združiti ravno pravšnjo mero klasike in trenda, prestiža in preprostosti, uporabnosti in dekorativnega elementa. Brez pomislekov ena lepših dizajn trgovin, must visit za vse ljubitelje notranjega oblikovanja.

Prijava na Hexa Updejte

Blog posti / novi projekti / novice iz sveta interierov...

Hexa Social

Hexa Kontakt

+386 41 653 369
hello@hexa-design.com

©HexaDesign2020

Hexa Updejti

Blog posti / novi projekti / novice iz sveta interierov...

Prijavite se na našo mailing listo in prvi boste obveščeni o vseh Hexa Novostih.

Uspešno ste se prijavili na Hexa Updejte!

Pin It on Pinterest