Projekt <strong><em>T&S Nest</em></strong>

Celostna ureditev montažne hiše

Projekt: T&S Nest

Celostna ureditev montažne hiše iz začetka 80. let

Lokacija: Kranj

Leto izvedbe: neverending

Projekt: T&S Nest

Celostna preobrazba montažne hiše iz začetka 80. let.

Lokacija: Kranj

Leto izvedbe: neverending

T&S Nest

Ustvariti si dom po svojih željah in okusu, je za vsakogar uresničitev sanj. V Hexi smo imeli to srečo, da smo lahko izhajali iz dobre osnove. Atrijska montažna hiša iz začetka 80-ih let, je dovoljevala nadgradnjo in z nekaj gradbenimi posegi, nam je uspelo ustvariti harmonično, svetlo, odprto in zabavno hišo za kakovostno sobivanje več generacij.

Dnevna soba T&S

Želja dveh ljubiteljev arhitekture in dizajna, je bila “steklena hiša”, kjer bo glavni bivalni prostor čez vse leto obsijan z dnevno svetlobo in podaljšan na teraso in vrt. Zato je bil največji gradbeni poseg steklen, montažni prizidek k obstoječi hiši. Dve ločeni bivalni enoti smo želeli smiselno ločiti, obenem pa povezati do te mere, da vsem omogoča proste dnevne rutine kot tudi intimnost.
Ker smo vsi ljubitelji umetnosti in dizajna, z opremljanjem po prenovi nismo imeli nobenih težav. Naše osebnosti, okus in stil se odražajo v vseh prostorih, kjer smo skozi čas ustvarili galerijo, naš kabinet čudes, ki nas navdihuje iz dneva v dan. Z njim rastemo, ga oblikujemo, spreminjamo, dodajamo. V njem živimo in delamo.

Spalnica

I wanna wake up in a city that never sleeps…New York, New York! Pri načrtovanju spalnice je bil največji izziv umestitev v prostor – to smo rešili s steklenim kubusom, ki se po potrebi popolnoma odpre in prezrači, sicer pa je zatočišče za spanje in sanje.

 

Kuhinja

Kuhinja je doživela temeljito prostorsko in stilsko preobrazbo. Ker je bila prejšnja postavitev zastarela, zaprtega tipa, prehodi med prostori pa omejeni z vrati, smo z nekaj pametnimi posegi ustvarili odprto kuhinjo za obe enoti. Ta zabaven prostor nas dnevno povezuje, v njem se domačnost stopi s humorjem in praktičnost pomeša z ustvarjalnostjo.
Dnevna soba M
Naš dom je kot slikarsko platno. Tu lahko ustvarjamo v svojem slogu, ki odraža nas, naš občutek za estetiko in kjer ne moremo ničesar narediti narobe. Vsaka poteza je pravilna, vsak kos pohištva ali umetnine ima svojo zgodbo, vrednost, namen in spomin.
Hodnik

S Hexa intervencijo je stara odslužena omara ponovno zaživela v polnem sijaju. Hodnik med obema bivalnima enotama je zasedala velika, stara, masivna vgradna omara. Še vedno v dobri kondiciji, le potrebna osvežitve, je po naši prenovi zablestela v drzni grafični podobi. Ena boljših odločitev, da grd, star kos pohištva ni končal na odpadu, ampak je z malo truda in kreativnosti, postal unikaten element še za nekaj generacij.

Kopalnica
V kopalnici smo nadaljevali vijolično nit iz spalnice. Po meri narejen kopalniški pult v mozaik obleki, večji umivalnik in ogledalo tečejo skozi celotno dolžino prostora. Pametna, lepa in praktična pa je tudi kopalniška omarica, ki zavzame zelo malo prostora, vanjo pa lahko spravimo ogromno nujnih in ne nujnih stvari. Optični detajli, kot je velika stenska nalepka Budhe, sicer majhen prostor povečajo in razširijo.
Terasa
Zunanjost in notranjost sta povezani prek dveh teras, ki imata tudi vsaka svoj namen – ena bolj za počitek in branje, druga za prijetna kosila in druženja na prostem. Prava oaza miru, obdana z zelenjem in bambusovo ograjo, prinaša neprecenljivo kvaliteto bivanja. Je kot podaljšana dnevna soba, kjer se dom zlije z naravo, dizajn z zabavo.

Foto <strong><em>galerija</em></strong>

Dolgočasni prostori so preteklost!

Hexa Social

Hexa Kontakt

+386 41 653 369
hello@hexa-design.com

©HexaDesign2020

Hexa Updejti

Blog posti / novi projekti / novice iz sveta interierov...

Prijavite se na našo mailing listo in prvi boste obveščeni o vseh Hexa Novostih.

Uspešno ste se prijavili na Hexa Updejte!

Pin It on Pinterest