TIPS
Živahne urbane oaze in sanjske terase
 • Pin it!
Tina Hexa
Maj 2018
Poletno jutro, tišina, spokojnost v mali zeleni oazi in sonce, ki potrka na domačo teraso, še preden se z dišečo kavo v roki udobno zleknem na sedežno garnituro in me premami vonj bezga iz kota vrta – balzam! Čarobnost poletnih večerov pa šele zares dobi pomen, ko se po norem dopustu, kičastih sončnih zahodih na rajski obali zaveš, da doma na svojem vrtu sploh ni tako slabo! Če ste med srečneži, ki svoj dom v toplejših delih leta lahko podaljšate na zunanje površine, potem v naslednjem prispevku gotovo najdete kakšen uporaben nasvet za osvežitev vašega balkona, terase ali vrta.
Tako kot pri notranjem oblikovanju, moramo tudi pri zunanjem načrtovanju prostorov najprej upoštevati kako lastniki preživljajo svoj čas doma in kakšne so njihove navade. Ko pretehtamo vse opcije, omejitve, lego zunanjih ambientov in vzamemo v zakup še vremenske razmere, vsakomur ostane še dovolj maneverskega prostora za živahne in udobne rešitve.

Z malo truda in kreativnosti tudi vsaka mala terasa lahko deluje prostorno in predvsem povezovalno z notranjim delom stanovanja ali hiše. Imeti dodaten uporaben prostor zunaj, na katerega dostopate v copatih naravnost iz dnevne sobe ali spalnice, bistveno poveča kvaliteto bivanja. Če niste človek, ki bi se ukvarjali z lastnim vrtom in cvetjem, imate neomejeno možnosti kako drugače izkoristiti zeleno površino. Nekateri obožujejo žar in velika družinska kosila na prostem, spet drugi pa radi lenarijo v senci na udobnem ležalniku z najljubšo knjigo v roki. Predvsem je važno, da znamo vsem stanovalcem in obiskovalcem omogočiti prijetno okolje za sproščeno in kvalitetno preživljanje prostega časa.

Živahne urbane oaze

 • Pin it!

on the sunny side

 • Pin it!

summertime blues

 • Pin it!

think pink

Je vaš dom torej pripravljen na poletje? V kolikor si drznete v svoje okolje vnesti nekaj živahnosti in barv, potem so zgornji trije kolaži za vas. Za začetek smo pripravili izbor pohištva in dodatkov z igrivim pridihom. Tudi če nimate otrok, naj vas barvitost in pestrost izbranih kosov ne ustraši. Zagotavljamo vam, da bi odtenki modrine v kombinaciji z ostalimi sončnimi barvami, razveseljevali vse, ki bi bili povabljeni v vašo zunanjo dnevno sobo.

Pri selekciji elementov za zunanjo rabo naj bo trpežnost materialov prioriteta, kvalitetno pohištvo ni nujno drago. Pri tako pestri ponudbi, kot smo ji priča danes, pa se je včasih res težko odločiti za prave kose. Naj vas vodi navdih morja, sonca, veselih trenutkov, ustvarite cone udobja glede na vaše želje in potrebe.

Ne pozabite na senčenje, obstaja malo morje čudovitih senčnikov po dostopnih cenah! Če potrebujete razsvetljavo za večerne ure in je soj sveč premalo, izbirate lahko med številnimi LED lučmi za zunanjo uporabo, ki dajejo prijetno, romantično svetlobo. Za najbolj vroče dni pa si lahko omislite tudi zunanji tuš, tudi teh je med ponudniki že kar nekaj. Naj še tako majhen balkonček postane urbana oaza za oddih, igro ali druženja.

Sanjske zunanje dnevne sobe

 • Pin it!
urban jungle
 • Pin it!
deep blue
 • Pin it!

stylish zen

Za tiste malo bolj umirjene uživače, pa smo pripravili še tri bolj sofisticirane variacije ureditve vaše poletne rezidence. Ko sanjarimo o nekem luksuznem oddihu, nas poleg rajskih plaž premamijo tudi sanjski zunanji ambienti. Bujno zelenje, dizajnerski, mehko oblazinjeni ležalniki in vrtne garniture, ki pričarajo udobje kot iz pravljice, niso samo za najbolj bogate. Zavidljiv mediteranski look na vašem vrtu ali terasi lahko ustvarimo tudi za normalen budget.

Če boste letos investirali vsaj v en kos za poživitev vašega zunanjega domovanja, vam priporočamo nakup outdoor preproge ali tepiha. Naj si bo nevtralna ali vizuelno bolj vpadljiva mehkoba pod vašimi stopali, to bo kos, ki bo drastično spremenil izgled celotne površine. In ni le velika popestritev, ki tudi optično poveča in poveže zunanji in notranji del bivalnih prostorov, ampak tudi dodatna tekstura, ki diha z okolico in se lepo poda na marsikatero podlago – kamen, les ali keramiko. Iz lastnih izkušenj lahko povemo, da se na naši terasi odlično obnesejo, kljub padavinam, močnemu direktnemu soncu ali politju pijač. Impregnirani materiali se lahko zmočijo in se tudi hitro sušijo.

Da bi vaš kotiček pod milim nebom postal res nekaj posebnega, pa si omislite kak edinstven kos pohištva, kot so ležalniki, gugalniki in klopi, ki že mejijo na pravo umetnino.

Na naši mali terasi..

 • Pin it!
Naša barvita mala terasa deluje kot povezovalni člen notranjih bivalnih prostorov z naravo. / pohištvo Ikea in outdoor preproga Benuta
 • Pin it!
Kontrastni odtenki rdeče in temno modre si lepo nasprotujejo in poživijo sicer nevtralne tone macesna in bankeraja.
 • Pin it!
Udobje in pobeg od hektičnega sveta – zunanja dnevna soba z živahnimi poudarki. / Puppy toy Eero Aarnio za Magis, vaza in mizica Serralunga, zunanja luč Havana proizvajalca Foscarini
 • Pin it!
Še tako majhen vrt z nekaj zanimivimi elementi optično povečamo in mu damo fokus. / rdeča klop Romeo proizvajalca Serralunga, obešalniki za sušenje perila v obliki dreves Casamania
 • Pin it!
Kvalitetno zunanje pohištvo ni nujno drago, s sedežno garnituro iz Ikeje smo več kot zadovoljni. Blazine v črni barvi so udobne, odporne na vse vrste umazanije in jih lahko tudi peremo.
 • Pin it!
Celoten look smo dopolnili z zunanjo preprogo v drznem grafičnem vzorcu (Benuta) ter mizico v živahnem oranžnem odtenku (Serralunga Meteor).

Prijava na Hexa Updejte

Blog posti / novi projekti / novice iz sveta interierov...

Hexa Social

Hexa Kontakt

+386 41 653 369
hello@hexa-design.com

©HexaDesign2020

Hexa Updejti

Blog posti / novi projekti / novice iz sveta interierov...

Prijavite se na našo mailing listo in prvi boste obveščeni o vseh Hexa Novostih.

Uspešno ste se prijavili na Hexa Updejte!

Pin It on Pinterest